Kristína Kožiaková Rôzne

VIDEO: Horehronci priložili ruku k dielu a výsledok? Unikátne zábery vo filme o Poľane

Ľudia z Horehronia už neraz prekvapili svojou šikovnosťou a talentom. Dôkazom je aj dielo, ktoré uzrelo svetlo sveta iba prednedávnom. Pozrite si, v čom mali prsty práve ľudia z okolia Brezna, aj upútavku na nový film!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Horehronci priložili ruku k dielu a výsledok? Unikátne zábery vo filme o Poľane
Zdroj: Tomáš Dolinský

Nádherné zábery na časť Slovenska. Film o chránenej prírodnej rezervácii Poľana vás chytí za srdce. Na záberoch, ktoré môžete vidieť vo filme, sa podieľali aj naši horehronskí letci.

Tomáš Dolinský ako kopilot a pilotka Anna Nociarová pomáhali štábu a tvorcom filmu, či už na zemi, alebo vo vzduchu. Let balónom umožnil natočiť filmárom množstvo nádherných záberov, ktoré môžeme sledovať vo finálnom diele.

Čítajte aj: FOTO: Obloha a voľnosť sú Tomášovou vášňou: Podieľal sa aj na vytvorení svetového rekordu

„Poľana predstavuje jedinečné územie v strede Slovenska. Tajomné a intímne, ktoré vytvorila prírodná sila a dotvára človek. Posledné roky je Poľana aj symbol spolupráce a unikátneho javu – vzájomnej úcty a rešpektu medzi všetkými, ktorí v nej pôsobia,“ uvádza sa na stránke Chránenej krajinnej oblasti Poľana.

Film Ľubomíra Viludu a Ivana Kršiaka prezentoval Biosférickú rezerváciu Poľanu na svetovom kongrese biosférických rezervácií v Lime, ktorý sa uskutočnil na jar tohto roku. Pre širšiu verejnosť bol dokument zaradený do programu festivalu, ktorý prebiehal od 30.4. – 01. 5.2016 v Hri­ňovej.

Pozrite si krásne zábery na tajomné zákutia Poľany, stopy po sopečnej činnosti, nádhernú panenskú prírodu v rezervácii aj ťažký život ľudí, pre ktorých je domovom. Dokumentárny film o Biosferickej rezervácii Poľana je aj príkladom vzťahu prírody a človeka, ktorí žijú v rovnováhe.

Môže vás zaujímať:

Dedina pri Brezne je priam nabitá atrakciami. Vlak na ihrisku aj fašiangy rovno na svahu

Breznania sa podieľali na natočení filmu o Poľane
1
Galéria
Horehronci v balóne so štábom: FOTO k filmu o Poľane
12
Galéria
Zdroj: Tomáš Dolinský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM