Katarína Oravská Šport

Začiatok lyžiarskej sezóny pod Chopkom: Pozrite, čo nás čaká prvý deň!

Už zajtra budú prví lyžiari brázdiť severnú a južnú stranu svahu Chopka a užijú si lyžovačku s prekrásnymi výhľadmi na Liptov a Horehronie z výšky 2 004 m nad morom.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok lyžiarskej sezóny pod Chopkom: Pozrite, čo nás čaká prvý deň!
Zdroj: TASR

Ako povedala Zuzana Fabianová, hovorkyňa Tatry Mountain Resorts, v Jasnej si lyžiari prvýkrát v sezóne vyskúšajú svahy z vrcholu Chopka. Na severnej strane budú otvorené červené zjazdovky č. 1c Pretekárska úsek Chopok – Konský Grúň, č. 1b Pretekárska úsek Konský Grúň – Luková, č. 1a Pretekárska úsek Luková – Priehyba, červená zjazdovka č. 2 Májová a modrá č. 13 Biela Púť.

„Tí, ktorí využijú nástupné miesto z južnej strany kopca, majú možnosť využiť prechod na Sever modernou 15-miestnou kabínkovou lanovkou a zlyžovať z Chopku Sever až na Bielu Púť alebo ostať lyžovať na Juhu na červenej zjazdovke č. 31 s názvom Slnečná v úseku Kosodrevina – Srdiečko,“ uviedla Fabianová.

„Milovníci lyžovania si v prvý deň spustenia lyžovačky v Nízkych Tatrách užijú 5,05 km zjazdoviek,“ priblížila Fabianová. Aktuálne sa v stredisku Jasná dosnežujú modré ľahšie zjazdovky pre rodiny s deťmi č. 14 Lúčky a č.5 Turistická a na južnej strane Chopku zjazdovka č. 36 s názvom Krupová, ktoré budú spustené do prevádzky v závislosti od počasia.

Kedy by sa mohli po ich svahoch na Táľoch, v Polomke a Čiernom Balogu spustiť prví milovníci zimných športov čítajte tu: Tále už zasnežujú: Na Balogu sa bude po novom lyžovať aj večer

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM