Kristína Kožiaková Samospráva

FOTO: Mostárenská lavica v Brezne má zelenú. Kedy sa začne s rekonštrukciou?

Známa lávka ponad trať v Brezne by sa mala čoskoro rekonštruovať. Mesto sa dohodlo s podnikateľmi, a tak sa ľudia, dochádzajúci nielen do práce, môžu tešiť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mostárenská lavica v Brezne má zelenú. Kedy sa začne s rekonštrukciou?
Zdroj: Dnes24.sk

Chýbajúci prechod do areálu bývalej Mostárne už takmer rok komplikuje život mnohým Brezňanom. Cez lávku dochádzali do práce zamestnanci firiem v areáli bývalej Mostárne či ľudia do záhradkárskej oblasti. Svitá na lepšie časy a mesto sa púšťa do rekonštrukcie.

Vo vlastníctve mesta

„V prvom rade je nutné odkúpenie lávky do majetku mesta Brezno, lebo samospráva podľa platných zásad nemôže investovať verejné financie do cudzieho majetku. V druhom kroku bude mesto žiadať spoluúčasť vo forme financií alebo dodania pracovných síl na opravu lávky. Následne budeme na základe spoločnej dohody požadovať príspevok firiem na neskoršiu prevádzku a údržbu lávky,“ informovala vedúca investičného odboru Mestského úradu v Brezne Zuzana Ďurišová ešte vo februári tohto roku.

Ako sme sa dozvedeli od Petry Dzurmanovej, zástupkyni primátora, mesto dostalo lavicu do vlastníctva v júni 2016.

Realizácia

„S realizáciou by sa malo začať počas aktuálneho týždňa. Dokončenie opráv je plánované do konca augusta a jej spriechodnenie potom v priebehu septembra,“ konkretizovala ďalej Dzurmanová.

Keďže na investícii sa podieľajú aj podnikatelia, o finančných prostriedkoch vynaložených na rekonštrukciu bude mesto informovať až po dokončení rekonštrukcie.

„Stanovený je rozsah prác. Podnikateľské subjekty poskytujú na opravu takmer kompletný spojovací materiál a tiež štyroch pomocných pracovníkov. Naopak drevo zabezpečuje mesto,“ konkretizuje dohodu s podnikateľmi sídliacimi v priestoroch Mostárne zástupkyňa a dodáva, že rekonštrukčné práce budú riadiť a koordinovať Technické služby Brezno.

Podnety a sťažnosti

Podľa slov radnice chodí na mesto mnoho podnetov na viaceré témy, pre viacerých občanov je vyriešenie tejto otázky dôležité a preto to bola jedna z priorít aj z pohľadu samosprávy.

„Lavicu využívajú primárne zamestnanci firiem v areáli Mostárne, obyvatelia z neďalekej chatovej oblasti a cestujúci hromadnej dopravy, ale v prípade potreby, samozrejme, široká verejnosť. Preto je začatie opráv dobrou správou pre všetkých občanov,“ dodala na záver pre našu redakciu zástupkyňa primátora

Pozrite si, ako aktuálne vyzerá spomínaná lávka, v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

Známa lávka ponad trať sa znovu otvorí: Prví Brezňania by mohli po nej prejsť už čoskoro

FOTO: Breznianski poslanci s primátorom v pracovnom: Predviedli sa so štetcami

FOTO: Mostárenská lavica v havarijnom stave. Čaká sa na rekonštrukciu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM