Kristína Kožiaková Rôzne

Most v Bujakove slávnostne otvorili: Akou sumou prispelo mesto?

Nový most v Bujakove sa už dlhšiu dobu využíva, no slávnostného otvorenia so dočkal až teraz. Z akej kasy sa to platilo?

Ilustračný obrázok k článku Most v Bujakove slávnostne otvorili: Akou sumou prispelo mesto?
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostné prestrihnutie pásky na moste v Brezne – Bujakove sa uskutočnilo v sobotu 20.februára. Podľa informácií z radnice sa oficiálneho otvorenia zúčastnili zástupcovia vlády SR, vedenie mesta Brezna, ale aj vedenie spoločnosti Harmanec-Kuvert.

Nový most v Bujakove bol slávnostne otvorený po roku od schválenia dotácie a poklepania základného kameňa, rozšírenia výroby a výstavby nového centra v Harmanci Kuvert, pre ktorý je most prístupovou cestou cez rieku Hron.

Nedávno sme vás informovali, že z rozpočtu mesta bolo na výstavbu mosta vyčlenených 100 000 €. Okrem toho, že je most prístupovou cestou k novému logistickému centru, slúži aj pre obytnú zónu rodinných domov na ľavom brehu Hrona.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, mesto sa rozhodlo pomôcť pri vybudovaní nového mosta kvôli zámeru postaviť nové logistické centrum a tým prispieť k zvýšeniu počtu pracovných miest pre občanov Brezna a okolia.

„Mesto na začiatku volebného obdobia s touto investíciou nepočítalo, no dokázalo nájsť dostatok externých zdrojov, či už zo strany štátu, ktorý poskytol dotáciu 600 000 eur alebo súkromnej investície spoločnosti Harmanec Kuvert, ktorá sa po dohode na tejto investičnej akcii spolupodieľala,“ prezradil primátor Tomáš Abel.

Celkové náklady na výstavbu mosta predstavovali viac 850 000 eur, mesto vynaložilo minimálne prostriedky a prispelo sumou 84 000 eur.

Predseda parlamentu vyzdvihol spoluprácu mesta so závodom, pretože nie všade na Slovensku sa dokážu podniky a mesto takto navzájom podporovať a dohodnúť.

„V prvom rade chcem poďakovať vláde SR, pretože bez dotácie, ktorú poskytla, by sme túto investičnú akciu neuskutočnili. Málokto veril tomu, že o desať mesiacov budú po novom moste jazdiť autá a bude úspešne uvedený do prevádzky,“ rozpráva primátor. Jeho poďakovanie patrilo aj všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby bola výstavba mostu zrealizovaná v tak krátkom čase.

„Horehronie žiaľ dlhodobo patrí medzi regióny s vyššou mierou nezamestnanosti a ľudia musia mnohokrát odchádzať za zamestnaním do zahraničia alebo iných miest Slovenska. Práve tieto investície sú faktorom, ktorý môže situáciu zmeniť a zlepšiť životnú situáciu našich obyvateľov. Ako primátor verím, že v našom ťažko skúšanom regióne to nebola posledná investícia ,“ dodal na záver primátor Tomáš Abel.

Most dostal po otvorení aj požehnanie od evanjelického farára Vladimíra Maka a kaplána Lukáša Tkáča.

Môže vás zaujímať:

Rozpočtové plány breznianskej radnice: TOTO sú najväčšie plánované investície budúceho roka!

Narýchlo zvolané zastupko kvôli mostu v Bujakove: Koľko mesto zaplatí za neplánovanú akciu?

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM