Katarína Oravská Správy

Nový náčelník mestských policajtov: Ako prvé plánujem spraviť toto! VIDEO

Brezniansky parlament vložil svoju dôveru do Jána Fedora. Toho poslanci menovali za nového náčelníka Mestskej polície Brezno. Čo plánuje vo funkciu ako prvé?

Ilustračný obrázok k článku Nový náčelník mestských policajtov: Ako prvé plánujem spraviť toto! VIDEO
Foto: Katarína Oravská

Na stredajšom mestskom zastupiteľstve menovali breznianski poslanci do funkcie náčelníka breznianskej polície Jána Fedora. Pri odvolávaní toho predošlého mal výhrady mestský poslanec Jaroslav Demian, ktorému sa nepáčilo, že výberové konanie na nového náčelníka bolo vypísané skôr ako bol ten starý odvolaný. Nastal tak ostrý spor. V tomto smere Demian spochybnil konanie nového vedenia mesta.

Teraz prebehla voľba hladko. Do výberového konania sa však prihlásili len traja uchádzači. Prekvapenie nad počtom uchádzačov neskrýval brezniansky primátor Tomáš Abel. Ján Fedor nastúpi do funkcie od začiatku apríla. Ako povedal novomenovaný náčelník, najskôr sa musí zoznámiť s terajšou štruktúrou a fungovaním mestskej polície. Taktiež plánuje absolvovať rozhovory s príslušníkmi MsP.

„V prvom rade bude nutné vypracovať funkčný algoritmus hliadkovej činnosti. Budem sa snažiť vo zvýšenej miere uviesť do života systém peších hliadok. Možno nie každý s tým bude stotožnený, ale MsP musí pracovať pre mesto a tak aby to bolo maximálne flexibilné,“ uviedol Fedor.

Ako pokračoval, bude tiež prosiť o podporu cyklohliadok, respektíve motocyklových hliadok. Do výberového konania sa Fedor prihlásil, lebo má výhrady voči fungovaniu mestskej polície.

Novomenovaný náčelník MsP Fedor
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM