Katarína Oravská Rôzne

Pripravené na leto? 4 cviky od profi trénerky z Brezna pre sexi bruško do plaviek FOTO

Letná sezóna je tu a kilá navyše už neschováme pod svetre a kabáty. Ako zatočiť s faldíkmi a ukázať sa na pláži v plnej paráde, sme sa pýtali osobnej trénerky Nikoly Kováčikovej.

Ilustračný obrázok k článku Pripravené na leto? 4 cviky od profi trénerky z Brezna pre sexi bruško do plaviek FOTO
Zdroj: TASR

Breznianska profi trénerka Nikola Kováčiková sa športu venuje odmalička. Tak ako mnohí avšak aj ona bojovala s vyššou váhou. Povedala si však dosť a dala 18 kíl dole. Dnes je osobnou trénerkou a nám prezradila štyri základné cviky pre sexi ploché bruško do plaviek. Tu sú:

Skracovačky

Ležíme na chrbte s mierne pokrčenými kolenami a chodidlami na šírku ramien. Spodná časť – panva je posadená do podložky. Ruky držíme v polohe za hlavou, kde sa snažíme nepomáhať si. Pokračujeme pohybom smerom hore, kde sa pokúšame odlepiť lopaty od podložky. S pohybom smerom hore vydychujeme. Pozor, pri pohybe smerom hore netlačíme rukami smerom proti hlave, bradu netlačíme k hrudníku.

Obrátené skracovačky

Ležíme na chrbte s rukami popri tele. Dvíhame nohy smerom k hlave, kým nedôjdeme do bodu kedy sa panva odlepí od zeme. V tejto vrchnej polohe zastaneme a vrátime sa do východiskovej polohy. Výdych sprevádza pohyb smerom nahor.

Plank

Poloha v tzv. Doske. Telo držíme opreté o predlaktia a špičky nôh. Zadok nedvíhame smerom hore, ale držíme rovinu celého tela, hlavu držíme taktiež v rovine s telom, nezakláňame ani nepredkláňame.

Side plank

Držanie tela v rovnakom prevedení ako Plank, len zmena zaťaženie svalov, na bočné šikmé brušné svaly. Telo držíme v rovine, pri polohe na jednom predlaktí. Boky držíme v rovine, nedvíhame ani nepúšťame príliš nízko. Opakujeme na obidve strany.

Fotogaléria: Archív N.Kováčiková

Pripravení na leto?
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM