Aktualizované Kristína Kožiaková Správy

Rachot, buchot, rana: Brezňania sú zvedaví, čo je za tým

Rana ako z dela, ľudia vybiehali na ulicu. Čo spôsobilo silný rachot, na ktorý upozornili viacerí obyvatelia Brezna?

Ilustračný obrázok k článku Rachot, buchot, rana: Brezňania sú zvedaví, čo je za tým
Foto: Katarína Oravská

Dňa 3.11. 2015, okolo 14:10 hod. počuli viacerí obyvatelia mesta Brezno silnú ranu, niektorí hovorili dokonca o otrase. „Čo bolo pôvodom výbuchu? Máme sa niečoho báť?“ zneli viaceré otázky v uliciach mesta.

„Bola som opretá o radiátor keď zatriaslo celou budovou, vyzeralo to ako výbuch alebo zemetrasenie,“ prezradila nám Katka, ktorá bola v tom čase v práci. „Vyšiel som rýchlo von pred budovu, myslel som si, že nám do prevádzky nabúralo auto,“ prezradil nám predavač z predajne bicyklov, ktorý sa na ulici snažil zistiť čo sa stalo a čo otrasy spôsobilo.

Podľa informácií náčelníka mestskej polície Brezno, ktorý sa ohľadom otrasov na území mesta Brezno informoval priamo na Sliači, nevieme z istotou povedať, že išlo o seizmologický jav spôsobený nadzvukovou stíhačkou. „Dve lietadlá z pohotovostného systému leteli ponad Liptovskú Maru," prezradil náčelník. Podľa našich informácií mohli, ale aj nemuseli tieto záchvevy spôsobiť.

„Na operačnom stredisku neregistrujú žiadnu požiadavku na výjazd hasičskej techniky. Jeden telefonát oznamoval chvenie, ale nebolo potrebné v tejto veci konať," potvrdil informáciu o chvení hovorca Hasičského záchranného zboru Erik Piater.

Prečítajte si aktuálne informácie. Tu sme zistili čo sa v Brezne stalo.

Táto udalosť v Brezne vyvolala nebývalé reakcie, ktoré sme vám priniesli v článku: Na FB sa kvôli zemetraseniu strhla panika: Informácie sa valili z každej strany, čítajte výber!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM