Kristína Kožiaková Rôzne

Retro stroje priamo v centre Brezna. Jazda veteránov aj prehliadka na námestí

Milovníci starých motoriek si onedlho prídu na svoje. Veterány Jawa Perák oslavujú 70 rokov. Svoju okružnú jazdu, ako prejav úcty jednému z reprezentantov, odštartujú priamo z breznianskeho námestia. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Retro stroje priamo v centre Brezna. Jazda veteránov aj prehliadka na námestí
Foto: Katarína Oravská

Breznianske námestie zaplnia v sobotu motocykle Jawa 250/350 Perák. Čo všetko čaká návštevníkov sme zisťovali u riaditeľa akcie Branislava Brečku.

Venované pretekárom

„Zraz usporadúva Veterán klub Banská Bystrica. Koná sa v Brezne práve preto, lebo bolo v minulosti strediskom vrcholového motocyklového športu,“ ozrejmil nám Brečka.

Tieto jazdy sú každoročne venované jednému pretekárovi z nášho regiónu. „Prvé tri jazdy boli venované Brezňanom a tieto posledné tri, ktoré sa organizovali, boli pre jazdcov z Banskej Bystrice,“ prezradil riaditeľ akcie a dodal, že do budúcnosti chcú v tomto pokračovať.

Desiatky veteránov

Jazda, ktorá odštartuje v sobotu z námestia gen. M.R.Štefánika, bude venovaná pretekárovi Martinovi Hudecovi za jeho reprezentáciu v motocyklovom športe. Ako sme sa dozvedeli, tento bývalý pretekár sa zúčastní jazdy tiež a príde na motorke.

Jawa 250/350 Perák oslavuje tento rok okrúhlu sedemdesiatku, takže pár slov uvedú aj k tomuto výročiu.

Prehliadka motocyklov na námestí bude trvať od ôsmej hodiny približne do pol jedenástej doobeda. Potom sa veterány vyberú na spomínanú jazdu smerom do Hriňovej, Hnúšte, Tisovca a naspať cez Brezno do Hronca.

„Očakávame okolo 40 veteránov, takže sa bude na čo pozerať. Všetky motorky by mali byť konkrétneho typu, ale predpokladá sa, že prídu aj iné, staršie motorky,“dodal na záver Brečka.

Pozrite si fotografie z minulých akcií v našej galérii!

Môže vás zaujímať:

Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Brezňanov máte ako na dlani

Obľúbená baza čierna kvitne aj v blízkosti Brezna. Miesta, kde všade narazíme na zdravú pochúťku

Zraz Jawa v Brezne
40
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM