Kristína Kožiaková Rôzne

Rozhovor s ostrieľanou kaderníčkou: Čo dnes letí medzi chlapmi v Brezne?

Strihanie je jej vášňou už oddávna. Má vlastný salón a chlapi v jej salóne nie sú ničím výnimočným. Zaujímalo nás, akým vlasovým trendom podliehajú chlapi v Brezne práve v tomto období.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s ostrieľanou kaderníčkou: Čo dnes letí medzi chlapmi v Brezne?
Zdroj: TASR

Ivka Matošová je známa breznianska kaderníčka a školiteľka vlasovej kozmetiky. Pre náš portál už prezradila akých najčastejších chýb sa dopúšťajú dámy pri starostlivosti o svoju korunu krásy. Dnes sme opäť zašli za ňou a pýtali sme sa jej konkrétne na pánskych zákazníkov.

Chlapi tvoria takmer polovicu Ivkiných zákazníkov. Podľa jej odhadu je to až 40%. Dámy vedia, že v kaderníctve sa môžu dozvedieť kadečo zaujímavé a sem tam aj nejakú klebetu. Nás zaujímalo, či sú chlapi v kaderníctve ukecaní.

Chlapi a klebety

„Chlapi si radi pokecajú. Záleží aj na tom, ako dobre sa poznáme, ale vo všeobecnosti môžem povedať, že chlapi veľmi radi klebetia a ešte radšej klebety počúvajú,“ prezradila nám Ivka.

Podľa jej slov, sú niektorí náročnejší ako ženy. „Chlapi sem prídu s obrázkami s novými trendami a účesmi od výmyslu sveta. Nedávno sa mi stalo, že si jeden mladík priniesol dokonca notebook, aby mi ukázal viac fotiek s účesmi, o ktoré má záujem.“ Ako rozpráva ďalej, starší chlapi nemajú veľké nároky. Väčšinou majú len jednu podmienku, a to, že chcú pôsobiť mladistvo. „Častou požiadavkou pánov je, aby som ich ostrihala tak, aby sa mi páčili,“ dodáva s úsmevom.

Číro, samuraj…

V dnešnej dobe sú podľa Ivky jednoznačným trendom vystrihané boky na krátko. „Často robím účes číro a teraz je módny aj samuraj. Vrchná dĺžka vlasov je rovnaká a boky sú vyholené,“ upresnila. Chlapi si takto upravené vlasy dajú do copu. Módne sú podľa nej aj pásiky vyholené až na kožu, ktoré oddeľujú jednotlivé dĺžky vlasov.

Farba nie

Ivka chlapov farbiť nezvykne. „Ja chlapov nefarbím, sú skôr hanbliví a nafarbia sa radšej doma. Niekedy sa mi stane, že sa zákazník spýta, či si dobre trafil farbu.“ Ako prezrádza ďalej nie je problém rozoznať, či má muž nafarbené vlasy alebo nie.

Najväčší úlet?

„Podľa mňa, sú tieto módne trendy teraz samé o sebe ako úlety,“ konštatuje Ivana a prezrádza niečo aj na svojich zákazníkov. Ak ste si milé dámy mysleli, že navštevujete kaderníka príliš často, tak toto čítajte. „Mám troch zákazníkov, ktorí sa chodia strihať raz do týždňa, pravidelne,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM