Kristína Kožiaková Kultúra

Sezóna trhov a hodov v plnom prúde. Pestrá jarmočná ponuka v Brezne a okolí

K jeseni neodmysliteľne patria jarmoky a hody. Na Horehroní tomu nie je inak. Pozrite si prehľad, kde by ste rozhodne nemali chýbať!

Ilustračný obrázok k článku Sezóna trhov a hodov v plnom prúde. Pestrá jarmočná ponuka v Brezne a okolí
Foto: Katarína Oravská

Vynikajúce jedlá, všakovaké dobroty, stánky od výmyslu sveta a pre tých najmenších kolotoče a cukrová vata. K tomu teplá medovina, hriatô, varené vínko aj punč. To všetko je súčasťou jarmokov a hodov, ktoré počas jesene neobchádzajú ani náš región. Pozrite si šikovný prehľad z Brezna a okolia, aby ste ich nepremeškali.

HUGÁNSKE TRHY

štvrtok a piatok, každý párny týždeň v mesiaci

Breznianske hugánske trhy obnovili svoju tradíciu, a tak sa môžete na trhu pred radnicou pristaviť každý párny týždeň vo štvrtok a piatok. V stánkoch nájdete remeselné výrobky, pečené dobroty aj liečivé produkty.

LOPEJSKÝ JARMOK

15.október 2016, Lopej

Už v poradí 18. ročník tradičného jarmoku sa uskutoční v Lopeji. Nájdete tu rozličné druhy tovaru, výrobky ľudových remeselníkov a samozrejme, rôzne dobroty a občerstvenie.

ONDREJSKÝ JARMOK

24. – 26. november 2016, Brezno

Tradičný Ondrejský jarmok sa na breznianskom námestí uskutoční už po 528. krát. Roky je výnimočnou udalosťou nielen pre Brezňanov, ale aj obyvateľov okolitých obcí. Námestie a priľahlé ulice zaplnia stánky s rôznym tovarom, remeselníci a samozrejme, aj dobroty o výmyslu sveta. Chýbať ani tento rok nebudú kolotoče.

Čítajte tiež: Ondrejský jarmok je aj po 500 rokoch spoločenskou udalosťou: Láka zmesou ľudí, ruchu, hudby a vôní

KATARÍNSKE DNI V ČIERNOM BALOGU

25. – 27. november 2016, Čierny Balog

V čiernom Balogu usporiadajú už 15. ročník prezentácie „handeľských“ talentov. Prezentácia je spojená s rôznymi vystúpeniami folklórnych súborov či divadelných predstavení. Samozrejmosťou dní je veselica aj remeselný jarmok domácich umelcov či majstrov.

KATARÍNSKY JARMOK

november 2016, Závadka nad Hronom

Jarmok ľudovo – remeselníckych výrobkov, sladkých maškŕt v podobe perníkov, trdelníkov či rôznych iných cukroviniek sa počas novembra bude už tradične konať v obci Závadka nad Hronom. Tých najmenších poteší kolotoč či skákací hrad.

PODBREZOVSKÝ JARMOK

10. december 2016, Podbrezová

Obec Podbrezová už tradične usporiada Podbrezovský jarmok, na ktorom vás čaká predaj remeselných výrobkov, zabíjačkové špeciality a bohatý kultúrny program. V tomto roku sa chystá aj novinka, a tou je výstava ručných prác občanov Podbrezovej.

Pozrite si zábery hugánskych trhov z breznianskeho námestia v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Hugánske trhy sú obnovené. Mesto pokračuje v dávnej tradícii

FOTO: Breznianske Hugánske trhy obnovené. Pozrite čo ponúkajú stánky
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM