Kristína Kožiaková Samospráva

Skvelá správa pre Brezňanov: Poznáme možný termín otvorenia plavárne

Breznianska plaváreň je zatvorená už od septembra minulého roku. Brezňania sú v očakávaní, kedy sa obľúbená a jediná plaváreň v meste otvorí. Na mestskom zastupiteľstve padla odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre Brezňanov: Poznáme možný termín otvorenia plavárne
Zdroj: Martin Ridzoň

Brezno zo svojho rozpočtu vyčlenilo 100 tisíc eur, a tak sa zamestnanci technických služieb opäť pustili do nevyhnutných opráv, keďže stropná časť nad bazénom ohrozovala bezpečnosť plavcov a mesto bolo nútené celý objekt uzavrieť.

Posledné informácie od riaditeľa technických služieb Jána Lukáča sme vám priniesli v článku Rekonštrukcia plavárne pokračuje: Nad termínom otvorenia ešte visí otáznik

V tej dobe ešte nebolo jasných viac vecí. „Kedy bude otvorená sa momentálne nedá povedať. Závisí to od projektu a kým ho nemám v rukách, neviem spraviť rozpočet ani stanoviť presný harmonogram prác,“ uzavrel Lukáč. V odhadoch na opätovné sprevádzkovanie plavárne bol vzhľadom na rozsah poškodenia strechy opatrný.

Na minulotýždňovom zastupiteľstve sa otvorenie plavárne opätovne preberalo. Poslancov zaujímalo, kedy by sa mohla plaváreň otvoriť a ako prebiehajú práce.

„Práce prebiehajú podľa plánu. Ak sa nič nepokazí a bude všetko prebiehať bez komplikácií, predbežný termín otvorenia je koniec apríla, začiatok mája. Materiál je nakúpený a v prácach sa pokračujeme tak, ako bolo naplánované,“ odpovedal na otázku riaditeľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM