Katarína Oravská Samospráva

Technické služby sľubujú intenzívnejšie kosenie: Aha, čo kúpili...

Technické služby sľubujú intenzívnejšie kosenie. Pribudli na to nové kosačky. Na ich obsluhu bol už aj zaškolený personál.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby sľubujú intenzívnejšie kosenie: Aha, čo kúpili...
Zdroj: Dnes24.sk

Technické služby Brezno po nástupe nového riaditeľa doplňujú technickú vybavenosť a sľubujú intenzívnejšie kosenie verejných priestranstiev. Mesto Brezno o tom informuje na svojom webe.

Technické služby tak zakúpili tri nové bubnové kosačky. Ich kúpu avizoval brezniansky primátor Tomáš Abel už na júnovom zastupiteľstve. Odznela tu vtedy aj kuriózna sťažnosť občianky, ktorá vo vysokej tráve stratila svojho psíka.

„Technické vybavenie pozostávajúce z malotraktorových kosačiek, bubnových kosačiek a krovinorezov sme tak rozšírili o ďalšie tri nové bubnové kosačky. Na ich obsluhu bol odborným pracovníkom zaškolený personál,“ uvádza riaditeľ technických služieb Ján Lukáč.

Pomáhať im budú aj pracovníci zamestnaní v meste Brezne v rámci realizácie projektu Komunitná synergia mesta Brezna, ktorý je zameraný na zvýšenie zamestnanosti. „Kosenie v meste sa tak zintenzívni, verejné priestranstvá budú bezpečné a upravené,“ uvádza radnica.

Kosačky obstarali prostredníctvom elektronickej aukcie. Ako nám povedala vedúca útvaru primátora Milada Medveďová, predpokladaná cena za tri kusy kosačiek bola 2 736 eur. Podarilo sa ich však cez elektronické trhovisko obstarať za menej o 230 eur. Nákup tak stál mesto 2 506 eur.

Foto a zdroj: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM