Kristína Kožiaková Správy

V bývalých kasárňach utíchol pracovný ruch: Trúsia sa rôzne fámy, čo je za tým?

Objekt bývalých kasární kúpila developerská firma zo Žiliny. Búracie práce utíchli a ľudia sa začali pýtať, čo sa deje. Zisťovali sme priamo u developera...

Ilustračný obrázok k článku V bývalých kasárňach utíchol pracovný ruch: Trúsia sa rôzne fámy, čo je za tým?
Foto: Katarína Oravská

Objekt bývalých kasární, ako prebytočný, od vlády kúpila spoločnosť Istrofinal so sídlom v Žiline. Informovali sme vás o tom v článku – Bývalé breznianske kasárne predané pod svoju hodnotu: Developerská firma zo Žiliny ich kúpila za viac ako milión eur

V decembri roku 2014 boli búracie práce v plnom prúde a investor nám prezradil plány, čo by mohlo v objekte za najbližšie roky vyrásť.

Nateraz sa zdá, že v objekte kasární všetko stíchlo, a tak sme sa informovali priamo u developera.„Za posledný rok sa zmenil územný plán v objekte kasární tak, aby tam mohli vzniknúť všetky funkcie, ktoré by takéto územie malo mať,“ prezradil nám Slavomír Bodis konateľ spoločnosti.

„Jedná sa o funkciu občianskej vybavenosti, ako obchody a služby, administratívnu časť, funkciu bývania, funkciu zelene, park, športoviská a detské ihriská,“ konkretizoval Bo­dis.

Podľa jeho slov, sa taktiež spracovala projektová dokumentácia na obchodné centrum, ktoré by malo vyrásť ako prvé v tomto objekte. Ako nám ďalej prezradil, dokončujú sa búracie práce a pripravuje sa spracovanie urbanistickej štúdie podľa nového územného plánu na približne 2/3 plochy objektu kasární, kde sa tento územný plán menil.

„Tam, kde nám ostalo zadefinované zmiešané územie, chceme dokončiť výstavbu obchodného centra a ponúknuť aj pozemky na kúpu niektorým malým investorom. Na pozemkoch si môžu zriadiť svoju firmu, prevádzku, obchod alebo iné zariadenia,“ informoval konateľ.

„Tieto pozemky už ponúkame prostredníctvom domácej realitnej kancelárie,“ dodal Bodis na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM