Katarína Oravská Samospráva

Boj s čiernymi skládkami v Brezne a okolí: Mesto ich chce odstrániť z dotácie

Mesto požiada o dotáciu na odstránenie nelegálnych skládok. Tých je v meste hneď niekoľko. Sanáciu by robili breznianski techničiari.

Ilustračný obrázok k článku Boj s čiernymi skládkami v Brezne a okolí: Mesto ich chce odstrániť z dotácie
Foto: Katarína Oravská

Zastupiteľstvo odsúhlasilo podanie žiadosti o poskytnutie dotácie z Environmentálneho fondu. Určená je na sanáciu miest s nezákonne umiestneným odpadom na území mesta. Podmienkou je, aby boli takéhoto nelegálne skládky evidované na okresnom úrade.

V Brezne je hneď niekoľko miest s nezákonne umiestneným odpadom. Potvrdzuje to aj Okresný úrad Brezno, Odbor starostlivosti o životné prostredie. Nachádzajú sa v areáli bývalej Mostárne, na uliciach Mliekárenská, Záhradná, Stromová, na pobreží Hrona a v Halnách. Celkové výdavky na projekt sú 5 700 eur. Z toho výška žiadanej dotácie je 5 415 eur. Minimálne 5% zaplatí mesto, čo je 285 eur.

Celkové výdavky projektu zahŕňajú výdavky na:

  • areál bývalej Mostárne: 895 €
  • ulica Mliekárenská: 1 550 €
  • Halny: 2 690 €
  • ulica Záhradná, Stromová, pobrežie Hrona: 565 €

V prípade ak sa do termínu podania žiadosti, čo je 17. júl objavia ďalšie nelegálne skládky, mesto bude žiadať financie aj na ich odstránenie. Sanáciu budú robiť technické služby. Do rozpočtu je zahrnutý materiál a náradie podľa podkladov techničiarov. Mzdy nemohli byť započítané. Nelegálne skládky by následne mali byť odstránené do konca októbra.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM