Kristína Kožiaková Samospráva Samospráva

FOTO: Práce na novom ihrisku v Brezne v plnom prúde. Kedy by sme si mohli zahrať?

Pod oknami panelákov v Brezne vyrastá nové multifunkčné ihrisko. Koľko bude stáť a odkiaľ sa naň vezmú peniaze? Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Práce na novom ihrisku v Brezne v plnom prúde. Kedy by sme si mohli zahrať?
Zdroj: Dnes24.sk

Už vo februári tohto roku sme vás informovali o plánoch radnice vystavať multifunkčné ihrisko na sídlisku Mazorníkovo. Radnica prešla k realizácii.

Z vlastného vrecka

Futbal, volejbal, korčuľovanie v zime aj v lete, všetky tieto športové aktivity budú môcť už čoskoro priamo pod oknami svojich panelákov realizovať obyvatelia sídliska Mazorníkovo. Radnica totiž začala s výstavbou multifunkčného ihriska, ktoré má byť najväčším a najmodernejším v okolí.

Ako konštatovala viceprimátorka Brezna Petra Dzurmanová, magistrát pristúpil k financovaniu tohto projektu z vlastného rozpočtu. „Celková výška investície by sa mala vyšplhať približne na 60.000 eur,“ uviedla.

Koncom septembra

Podľa Dzurmanovej v priebehu nasledujúcich týždňov vyrastie na sídlisku oplotené ihrisko o rozmeroch 18 × 36 metrov s umelým trávnikom a umelým osvetlením.

Prioritne bude slúžiť na futbal a volejbal. V zime by ho chceli pokryť ľadom. Okolitú asfaltovú plochu plánujú opraviť, aby v budúcnosti slúžila aj ako inline dráha na korčuľovanie.

Breznianska radnica počíta, že na novom multifunkčnom ihrisku by si mohli prví obyvatelia zašportovať už koncom septembra.

Môže vás zaujímať:

Multifunkčné ihrisko aj inlajnová dráha: Breznianska radnica má takéto plány

FOTO: Breznianski poslanci s primátorom v pracovnom: Predviedli sa so štetcami

Foto: Multifunkčné ihrisko Mazorníkovo. Ako pokračujú práce?
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM