Katarína Oravská Rôzne

Grafiťáci sa chystajú na tento betónový múr: Radnica ich chce ale skrotiť, pribudnú vraj aj osobnosti breznianskej histórie:)

Ošarpaný betónový múr na Školskej ulici má zmeniť tvár. Stane sa priestorom pre pouličných umelcov. Ich prvé výtvory budeme môcť vidieť už čoskoro. Nasprejovať tam však nebudú môcť len tak hocičo.

Ilustračný obrázok k článku Grafiťáci sa chystajú na tento betónový múr: Radnica ich chce ale skrotiť, pribudnú vraj aj osobnosti breznianskej histórie:)
Foto: Katarína Oravská

Ošarpaný betónový múr na Školskej ulici nájde nové využitie. Súvisí to dokonca s blížiacimi sa Dňami mesta. Tie sa konajú pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o Brezne. A práve breznianska minulosť bude hlavným motívom pre sprejerov.

Ako uviedol riaditeľ prípravného výboru Dní mesta Július Obernauer, oslovili grafiťákov, ktorí tu vytvoria obrázky súvisiace s históriou mesta a vytvoria tak niečo nové a pekné.

„Verím, že sa nám to podarí a plot ožije, nebude ošarpaný a fádny a aj takýmto spôsobom si budeme pripomínať históriu a osobnosti alebo dôležité historické miesta nášho mesta,“ povedal Obernauer.

Ako tiež doplnil vedúci Útvaru primátora Slavomír Pôbiš, prvé štyri obrázky majú byť odprezentované počas Dní mesta Brezna. „Toto by mal byť začiatok a plot by mal byť výtvarnou plochou pre grafiťákov, samozrejme s tým, že nie hocikto a hocičo si tam bude môcť nastriekať, ale mali by sa tam postupne objavovať motívy z breznianskej histórie, buď významné osobnosti alebo udalosti,“ doplnil Obernauer.

Bohužiaľ, o pouličnom umení grafiti sa však nedá hovoriť v prípade sprejerstva, ktoré sa objavilo po víkende v literárnom parku.

Čítajte tiež:

KOMPLETNÝ PROGRAM: Na toto všetko sa tešte počas tohtoročných Dní mesta!

Radnica sľubuje: Dni mesta budú výnimočné!

Letný jarmok v Brezne: INFO, kde, kedy a čo sa bude ponúkať!

Na Dňoch mesta Brezna aj pokus o zápis do knihy rekordov: Neuveríte, v akej disciplíne :)

Počas Dní mesta Brezna sprístupnia zvonicu, bude aj svietiť? Radnica nestráca vieru

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM