Katarína Oravská Rôzne

Na Dňoch mesta Brezna aj pokus o zápis do knihy rekordov: Neuveríte, v akej disciplíne :)

Dni mesta Brezna, ktoré sa nám každým dňom blížia a majú bohatý program. Okrem hudobných vystúpení, jarmoku či opekania býka, sa naša mládež pokúsi o zápis do knihy rekordov! Neuveríte, v akej disciplíne.

Ilustračný obrázok k článku Na Dňoch mesta Brezna aj pokus o zápis do knihy rekordov: Neuveríte, v akej disciplíne :)
Foto: Katarína Oravská

Tohtoročné Dni mesta Brezna, ktoré sa uskutočnia od 28. do 30. mája majú bohatý program. Podľa radnice by si každý mal vybrať niečo výnimočné. Možno sa dočkáme aj osvetlenej dominanty mesta.

Dokonca, čo je isté, budeme svedkami aj pokusu o zápis do knihy rekordov! Ako povedal riaditeľ prípravného výboru Dní mesta Július Obernauer, piatok bude venovaný mládeži. Na námestie prídu žiaci našich základných a stredných škôl. Predstavia sa vlastným programom, ale budú pre nich pripravené aj rôzne zaujímavé súťaže, ako povraz z oblečenia a ťahanie kamióna.

„Chceme sa v Brezne pokúsiť aj o zápis do knihy rekordov. Je to v takej disciplíne, ktorá ešte na Slovensku nebola – v kotrmelcoch, čiže koľko kotrmelcov sa nám podarí urobiť za časový úsek desať minút,“ priblížil Obernauer.

Prizvaní sú aj komisári z knihy rekordov. V našom meste pritom už padol napríklad rekord o najväčší kreslený vtip na Slovensku. Mal vyše 24 metrov štvorcových.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM