Kristína Kožiaková Samospráva

Brezno predáva zaujímavé pozemky v meste. Záujemcom ponúka viaceré výhody

Mesto sa snaží prilákať nových obyvateľov. Predajom pozemkov chce podporiť nielen mladé rodiny, ale aj podnikateľov. V pláne je aj nová lukratívna lokalita.

Ilustračný obrázok k článku Brezno predáva zaujímavé pozemky v meste. Záujemcom ponúka viaceré výhody
Zdroj: Tomáš Dolinský

Brezno prichádza s ponukou predaja nových, a ako tvrdí, zaujímavých pozemkov v častiach mesta Rohozná a na Mazorníku. Či už pre moderné bývanie, alebo rozbehnutie a zefektívnenie podnikateľskej činnosti.

Čítajte aj: O krok bližšie k novým bytom v Brezne. Poslanci im dali zelenú!

Pozemky v rôznych častiach

Ako informuje magistrát na svojej webovej stránke, samospráva na účel rozšírenia mestskej zástavby vyčlenila na predaj pozemky v rôznych častiach mesta. Niektoré z parciel, ktoré sú už v ponuke, záujemcom prinášajú výhody, vrátane možnosti napojenia sa na inžinierske siete a prístupovej cesty.

„V časti Rohozná je v ponuke desať parciel, každá s rozlohou približne 1100 štvorcových metrov. Z hľadiska územného určenia ide o obytné územie vidieckeho typu, ktoré je vhodné najmä na výstavbu rodinných domov, bytov majiteľov a správcov alebo zariadení základnej občianskej vybavenosti. Ďalších sedem parciel je na Mazorníku, z toho päť má rozlohu zhruba 700 štvorcových metrov a ďalšie dve asi 350 štvorcových metrov,“ informuje Mestský úrad Brezno.

Drobné prevádzky aj parkoviská

Podľa územného určenia ide o zmiešané územie podnikateľských aktivít s vhodným využitím predovšetkým ako živnostenské domy, drobné prevádzky, objekty na nevýrobné služby, remeslá a opravárenské služby, parkovacie garáže alebo parkoviská. Pozemky budú pre záujemcov k dispozícii po odsúhlasení podmienok predaja mestským zastupiteľstvom.

Mesto plánuje vyčleniť na predaj parcely aj v ďalších svojich častiach. „Ako prvé pribudnú v širšom centre mesta na Moyzesovej ulici. Už čoskoro vznikne päť – šesť parciel vhodných na mestské bývanie. Na konkrétnych podmienkach kúpy sa ešte len pracuje, no už teraz je zrejmé, že pôjde o lukratívnu lokalitu,“ dodáva magistrát.

Môže vás zaujímať:

Tŕň v oku mnohých Brezňanov. Ako miznú čierne stavby z mapy mesta?

Podpora talentov v Brezne s novinkou. Kto všetko môže zabojovať o príspevok?

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM