Kristína Kožiaková Rôzne

Kozmetička Mija, len pre uši Brezňaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení!

Kozmetička Mija má množstvo skúseností nielen s krásnymi zákazníčkami, ale aj s misskami a modelkami. Nechajte si poradiť a zistite, čo ste pri líčení nerobili správne.

Ilustračný obrázok k článku Kozmetička Mija, len pre uši Brezňaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení!
Zdroj: TASR

O Miji a jej úspechu na Majstrovstvách Slovenska v Make-upe sme písali nedávno. Sľúbili sme vám milé dámy, rady od profesionálky, ktoré vám pomôžu byť krásnou. 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťate pri líčení.

Množstvo make – upu

Pomerne častou a výraznou chybou je, že niektoré dámy a slečny si dávajú veľké množstvo make-upu na pleť. Cítia potrebu prekryť všetky nedostatky.„V prvom rade je najdôležitejšie o pleť sa starať a tie nedostatky odstrániť,“ radí Mija. Podľa nej, je dôležité chodiť pravidelne na čistenia pleti, predchádzať tvorbe vyrážok a takisto predchádzať tvorbe vrások.

Prvým krokom k dokonalosti je dokonalá pleť. Takže ju treba ošetrovať, starať sa o ňu a make-up bude určite vyzerať prirodzenejšie a krajšie.

Odtieň make–upu

Voľba vhodného odtieňu make-upu je ďalšou vecou, ktorú dámy zvyknú podceňovať. „Chyba takmer všetkých žien je, že pri kúpe make-upu si skúšajú odtieň na ruku. Na ruke máme iný pigment ako na pleti,“ vysvetľuje Mija a dodáva, že ruky sú vystavované vonkajším vplyvom, slnko (opálenie), mráz (začervenanie) a veľa iných príčin, prečo sú ruky v inom odtieni ako je pleť. Rada na záver: „Dámam odporúčam pri kúpe skúšať make–up priamo na pleť a najlepšie na dennom svetle. Predídete tak odsekom na tváričke :).“

V jednoduchosti je krása a prirodzenosť je in

Mija pripomína, načo dámy zabúdajú. Výrazné tiene si treba odložiť na večerné líčenie a na deň stačí jemný tieň, rozjasňujúci odtieň, jemná linka a maskara.

„Nezabudnite, že ste prirodzene krásne a preto by som na bežný deň určite neodporúčala ťažké, výrazné, dymové líčenia.“

Obočie dotvára celkový dojem

„Veľká chyba je, že niektoré ženy nekladú doraz na obočie. Omyl! – obočie je veľmi dôležité na celkový výraz a dojem celej tváre.“ Tie, ktoré ho majú hrubé a neupravené by mali rozhodne navštíviť kozmetičku. „Dámy s nevýrazným obočím sa často boja jemného zvýraznenia, myslia si, že zvýrazniť obočie znamená mať ho hrubé a čierne. Opak je pravdou.“ Obočie sa dá zvýrazniť a pri tom vyzerá prirodzene. Treba len vhodné produkty, odtiene ceruzky alebo tieň na obočie.

Zabudnite na čiernu linku

„Vnútorná čierna linka, zabudnite na ňu :).“ Mija vysvetľuje: „Oko sa vám zmenší a nevyzerá upravene a čisto, linka v oku reaguje so slzami a to spôsobuje rozmazávanie.„ Veľa žien, je naučených používať na deň čiernu, vnútornú linku v oku. Tá sa skôr používa na výrazné večerné líčenie, nie na bežný a všedný deň. Rada na záver: „Zvýraznite si spodné riasy namiesto vnútornej linky :).“

Môže vás zaujímať:

Breznianska kaderníčka radí:5 najčastejších chýb, ktoré robia ženy na svojej korune krásy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM