Katarína Oravská Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Brezne, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Brezňania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Brezne, kde chytať bronz
Foto: Katarína Oravská

Na horskej túre, pri mori či športmi… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Brezne alebo v jej blízkom okolí.

Lúky na Banisku

Pokiaľ vám nerobí problém, vybrať sa pár desiatok minút peši od centra mesta, chytať bronz môžete aj na lúkach na Banisku. Ich výhodou je, že nie sú ďaleko od mesta a navyše vám ponúknu pokoj. Opaľovanie tam môžete spojiť napríklad aj s túrou do Laznej.

Dopravné ihrisko

Slniť sa môžete aj na dopravnom ihrisku, viď foto. Ponúka zelenú plochu, na ktorej si stačí vybrať svoje miestečko a ľahnúť si na deku s knihou v ruke, či len tak, so slúchadlami v ušiach. Ak radšej holdujete aktívnejšiemu tráveniu voľného času, môžete využiť workout zónu, ktorá tu je, alebo sa prejsť po nábreží Hrona. Ak si pribalíte šach, môžete si ho tu aj na špeci stolčekoch so šachovnicou zahrať.

Nad starým cintorínom

Vyvaliť sa a užívať slnečné lúče sa dá aj na kopčeku nad starým cintorínom. Len vy, opaľovací krém a pohoda na deke. Po pár minútach šliapania do kopca si isto nájdete miestečko, kde sa môžete v pokoju opaľovať. Keď už budete mať slnka dosť, stačí zájsť ďalej smerom na Rúry a schladiť sa v tieni pod stromami.

Šiašovo

Niečo pre Mazorníčanov. Tak tu sa zaiste miesto hľadať nebudete musieť. Priestoru je tu totiž habadej. Krásna príroda a perfektné výhľady stoja za to. Nezabudnite si pribaliť kopec vody, pretože tu budete trošku od civilizácie, čo však má určite aj svoje výhody.

Park na Školskej

Len niekoľko krokov od južnej strany námestia, je na Školskej ulici vynovený park. Môžete si kúpiť zmrzku a zakotviť s rodinou či priateľmi práve tu a vystavovať telo slnečným lúčom. Tí odvážnejší si tu poleňošia iba v plavkách. Inak si tu taktiež môžete, tak ako na dopravnom ihrisku, zacvičiť s vlastnou váhou, alebo si zahádžte napríklad frisbee.

Čítajte tiež:

Brezno varujú pred vysokými horúčavami: Očakáva sa, že teploty stúpnu až takto vysoko!

Reakcie Brezňanov na zámer vybudovať golfové odpalisko: Zbytočnosť, chceme radšej kúpalisko!

Kúpalisko v Jasení štartuje sezónu: Koľko zacvaká dospelý a koľko dáme za dieťa?

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Tále a Krpáčovo

Pripravené na leto? 4 cviky od profi trénerky z Brezna pre sexi bruško do plaviek FOTO

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Brezňania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM